مراحل ساخت ساختمان ها و تعمیرات

ساخت وبلاگ

مراحل ساخت ساختمان یکی از موضوعاتی است که زیاد به آن توجه نشده است. افراد مختلف در خانه ‌هایمان زندگی می‌کنند، و شاید هیچوقت به مراحل ساختمان سازی فکر نکنند و ندانند چه مراحلی لازم است تا یک زمین خالی به خانه‌ای گرم و امن تبدیل شود. اما ساختمان‌ سازها می‌دانند که چقدر مراحل ساختمان سازی دشوار است. مراحل ساخت ساختمان چالش‌های خاص خودش را دارد. در این مطلب شما را با مراحل ساختمان سازی آشنا می‌کنیم.

ساختمانهای کانکریتی، همان‌طور که از اسم آن مشخص است، متریال اصلی این ساختمان ها کانکریت است که استحکام و مقاومت خوبی دارند. این ساختمانهای کانکریتی که گاهی با بلوک کانکریتی سبک ساخته می شود در تمام شرایط آب ‌و هوایی مقاومت بالایی دارد و اگر ساخت ساختمان کانکریتی به‌درستی انجام شود، نم و رطوبت هم استحکام ساختمان را تهدید نمی‌کند. به‌این‌ترتیب این ساختمانها در مقایسه با سایر ساختمانها طول عمر بیشتری دارند. سیخ های فولادی، کانکریت و قالب در ساختمانهای کانکریتی از قابلیت شکل‌پذیری برخوردار است. درنتیجه عناصر ساختمانی تعمیرات را می‌توان در مقاطع مختلف اجرا کرد. هم‌چنین همگن ‌بودن اتصال تیر یا گادر و دیافراگم در این ساختمانها از دیگر شاخصه ‌های آنهاست.

از دیگر ویژگی‌هایی که می‌توان به آن اشاره کرد، مقاومت آن‌ها در برابر آتش‌سوزی و صلبیت بیشتر در مقایسه با ساختمان های فلزی است. طراحی، دیزاین و اجرای این ساختمانها حتماً باید توسط یک انجنیر تحصیل‌کرده انجام شود و برخلاف بنأ ها تنها به ‌واسطه تجربه نمی‌توان از پس مهندسی و انجنیری این ساختمان ها برآمد. در این ساختمانها سیخبندی و قالب‌بندی کاملاً تخصصی است. به‌علاوه کانکریتی که استفاده می‌شود، باید مدام آزمایش شود. پس باید در نزدیکی ساختمان به آزمایشگاه خاک ویا لابراتوار هم دسترسی داشته باشید.

در سال‌های اخیر ساختمان ‌سازی در کشورهای مختلف تغییرات زیادی داشته است. مهندسین و انجنیران رویکردهای متفاوتی برای تکمیل‌کردن یک ساختمان داشته‌ اند که این رویکردها همه یک هدف مشترک داشته‌اند و آن هم صرفه‌ جویی در وقت و هزینه ‌های عمرانی و آبادی بوده است. از سوی دیگر صاحبان پروژه سعی داشته‌ اند به‌کمک پیشرفت تکنولوژی، از تجهیزات بهتر و مصالح باکیفیت‌تری استفاده کنند.

بنابراین علم روز دنیا را برای بازدهی بیشتر و کیفیت بهتر به خدمت گرفته‌اند و سازندگان هم با کمال میل از این امکانات استفاده می‌کنند. مراحل ساخت یک ساختمان مسکونی در تمام شهرهای دنیا اصول و قواعد مشترکی دارد؛ برای مثال نمی‌توان از تهداب یک ساختمان چشم‌ پوشی کرد و این مرحله باید در تمام ساختمان‌ها اجرا شود. در این مقاله، مهم‌ترین و کلیدی‌ترین مراحل ساخت ساختمان بررسی شده است.

برای این‌که مراحل ساخت ساختمان را به‌خوبی درک کنید، باید در ابتدا بصورت کلی با انواع ساختمان های تعمیرات آشنا شویم. روش‌های ساختمان‌ سازی مختلفی در کشورها وجود دارند که در اینجا بصورت خلاصه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • مراحل ساخت بناها

  • مراحل ساخت تعمیرات کانکریتی

  • مراحل ساخت و ساز ساختمان اسکلت فلزی

  • تعمیرات صنعتی

  • ساختمان چوبی

  • اسکلت ‌بندی برای ساختمان تعمیرات

  • مراحل ساخت ساختمان فلزی از ابتدا تا انتها

  • سقف ‌ها و دیوارها

  • مراحل ساخت داخلی ساختمان

پس روش ساختمان سازی نظر به نوع ساختمان و دسترسی به امکانات اجرائی بستگی دارد. اگر بخواهیم شروع تا ختم مراحل اجرای یک ساختمان را بررسی کنیم، باید نوع ساختمان، محیط و شرایط وظیفوی آنرا مشخص کرده سپس به جزئيات مراحل اجرایی آن بپردازیم. ما در اینجا صرف ساختمان های کانکریتی را بصورت مفصل به بررسی میگیریم. هرگاه بخواهیم این نوع ساختمان ها را در چند مرحله ای مشخص خلاصه کنیم، با هر مقیاس و اندازه‌ای که باشد به احتمال ترتیبی به صورت زیر به خواهد بود.

خلاصه مراحل کار ساختمانی یک تعمیر مسکونی

  1. پاک کاری و هموار کاری ساحه.

  2. خط اندازی ساحه.

  3. تعین ریپرها ( عبارت از نقطه تعین مرکز دیوار و عرض تهداب ها میباشد که توسط دو میخ چوبی به زمین کوبیده شده و بالای آن یک تیر رسم میگردد )

  4. نصب پیلر ها ( نصب میخ های چوبی و یا فلزی جهت تعین ارتفاع تهداب های ساختمان که نظر به مساحت ساحه ساختمان تعداد آن تعین میگردد)

  5. انتقال نقطه صفری تعمیر از ساختمان های همجوار یا سرک.

  6. کندن کاری غرقه تهداب ها مطابق تقشه.

  7. پاک کاری و هموار کاری تهداب ها مطابق لیول ساختمان .

  8. تعیین موقعیت تهداب ها و ستون ها مطابق نقشه

  9. جغل فرش زیر تهداب ها.

  10. شیفته کانکریتی زیر تهداب ها.

  11. سیخ بندی سپل ها و نصب سیخ های پایه.

  12. قالب بندی تهداب ها مطابق مشخصات تخنیکی

  13. کانکریت ریزی سپل های تهداب ها

  14. سنگ کاری غرقه و کرسی تهداب ها با مصالح تعیین شده

  15. سیخبندی، قالب بندی و کانکریت ریزی رینگ بالای دیوار کرسی مطابق نقشه

  16. پرکاری اطاق های کرسی توسط خاک تپک شده که در هر 30cm ضخامت بارطوبت مناسب تپک کاری میگردد.

  17. سیخبندی، قالب بندی و کانکریت ریزی ستون ها

  18. خشت کاری دیوار.

  19. قالب بندی، سیخ بندی و کانکریت ریزی سلب پوشش.

  20. ویرینگ کاری اماکن

  21. نلدوانی آب و فاضلاب

  22. نصب دروازه و کلکین.

  23. پلستر کاری و سفید کاری دیوار ها

  24. هموارکاری بام توسط مصالح مورد نظر.

  25. رنگمالی آبی و روغنی.

  26. نصب شیشه کلکین و دروازه.

  27. پاک کاری ویا تمیز کاری عمومی تعمیر

اما، ما این همه پروسه های کاری را که برای اجرای یک تعمیر مسکونی است، برای یک تعمیر آهنکانکریتی خلاصه میکنیم، و مراحل اجرائی یک تعمیر آهنکانکریتی را با در نظر داشت اهمیت آن بصورت فشرده قرار ذیل بررسی می کنیم.

جزوه تحقیقی تکمیل این جزوه را سفارش دهید. 

سفارش و فهرست مطالب این جزوه 


هرگاه به اینگونه معلومات و مطالب نیاز دارید با ما در آدرس های زیر به تماس شوید: 

⚫ با شما در هرزمانی از بهترین خدمات خویش اطمنان میدهم. 

عشق و زندگی...

ما را در سایت عشق و زندگی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : engziaa بازدید : 174 تاريخ : جمعه 27 خرداد 1401 ساعت: 21:15